LAVA

LABORATORY FOR VISIONARY ARCHITECTURE

HANGZHOU BUSINESS PARK MASTERPLAN

  • Location:
  • Hangzhou, China
  • Client:
  • Hangzhou Zhefu Science & Technology Co Ltd.
  • Status:
  • Design development, 2010
  • Size:
  • 22,000m2
  • Partners:
  • HUGE; Shanghai Juming Program

ABOUT

Hangzhou City is the capital of the largest province in eastern China and is situated around the picturesque West Lake. A lush green landscape and a network of waterways can be found across the city. 

The growth of Hangzhou city requires a low carbon mixed-use response to urban development. This commercial, residential and retail project incorporates water as a key design element to bring landscape and natural systems into a high-density development.

The masterplan concept uses the natural flow of a river system to organise high and low density built elements including a cinema and retail complex. This concept also allows the incorporation of an existing waterway on the edge of the site, which links the project with greater Hangzhou city.

Carefully designed residential buildings with fine grain facades complement the high-rise commercial towers. A canal and boardwalk system allows visitors and residents to move around the site between public and private areas.

final-render-ellipse4. finalrenderellipse final-render-ellipse3raised 100909Residential
Back To Top
Design: Toko / Development: Damien Aistrope